Történelmi időutazás Kárpátalján - A felejthetetlen élményekért

Beregszász, Visk, Vereckei-hágó, Munkácsi vár, Csetfalva, Técső, Szinevéri Nemzeti Park

A kirándulazosztaly.hu csapata, mint az osztálykirándulások specialistája kézzel fogható élményeket és tartalmas kikapcsolódást kínál show more

Beregszászi járás (Ukrajna)

Történelmi időutazás Kárpátalján

0

Történelmi időutazás Kárpátalján (4 nap, 3 éjszaka)

Szállás:

3 éj Visken panzióban

Finanszírozás:

a pályázat az utazást, szállást, étkezést, belépődíjakat, útlevélkészítés díját és 3 fő kísérőtanár munkadíját támogatja. Nem támogatja az idegenvezető díját és költségeit (általában 18.000 Ft/nap + szállás, étkezés). Ezt a költséget – ha igénylik – a csoportnak kell állnia.

Önrész:

0 Ft, minimum 38 fő esetén.  (nem budapesti indulás esetén egyeztetés szükséges)

3 fő kísérőtanár napidíja:

15.000 Ft/fő/nap

Projektvezető tiszteletdíja:

Ellenérték fejében, megbízási szerződés keretében a kijelölt pedagógussal

Szolgáltatásaink:

Ingyenes pályázatírást, programtervezést, utazásszervezést, tankerülettel, centrummal egyeztetéseket, pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését utazási irodánk teljes körűen végezi

Díjazásunk:

Pályázatírási, utazásszervezési munkadíjunkat a pályázatból gazdálkodjuk ki, az iskolának nincs fizetési kötelezettsége

 

PROGRAM LEÍRÁS

1. nap   Csetfalva - Nagyszőlős - Visk

Kora reggeli indulást követően meglátogatjuk a csetfalvai református templomot. Csodálatosan szép a templom belső tere, szép, népies, festett kazettás mennyezet párját ritkítja a környéken. Ezután Nagyszőlősre utazunk, ahol megismerkedünk a város nevezetességeivel.  A délutáni órákban megérkezünk Viskre. A szállás elfoglalása után megismerkedünk Viskkel és környékével majd ellátogatunk a Viski Erődített Református Templomhoz.

2. nap   Munkács - Szolyva - Vereckei-hágó

Délelőtt ellátogatunk a Munkácsi várhoz. A vár nagy jelentőséggel bírt a Habsburg-ellenes mozgalmak korában. Zrínyi Ilona vezetése alatt a hősiesen ellenálló várőrség utolsóként kapitulált a Rákóczi-szabadságharc idején.

Délután Szolyvára utazunk, és megismerkedünk a város történetével és látványosságaival. A nap zárásaként ellátogatunk a Vereckei-hágóhoz, ahol interaktív történelem órát tartunk.

3. nap  Técső - Tatár-hágó - Rahó

Reggel a Tatár-hágó felé vesszük az irányt. A helyszín fontos szerepet játszott az I. és a II. világháború idején. A diákok rendhagyó történelem óra keretében idézik fel az itt történt eseményeket. A Tatár-hágóhoz vezető úton megállunk Técsőn, ahol megismerkedünk a város nevezetességeivel és történelmével. Délután a Fehér- és Fekete-Tisza összefolyásánál interaktív földrajz órát tartunk, miközben a táj szépségében gyönyörködünk.

4. nap   Huszt - Iza - Beregszász

Hazautazás közben megtekintjük a huszti várromot és kielemezzük történelmi fontosságát és irodalmi vonatkozását. Ajándék vásárlás Huszton és Izán. Kárpátaljai kirándulásunk utolsó állomásaként megtekintjük Beregszász nevezetességeit. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Amiben segíteni tudunk:

  • Utazási irodánk teljes körűen végzi a program összeállítását, a pályázat ingyenes megírását, az utazás lebonyolítását és az utazást követő pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését.
  • Helyismerettel és évtizedes tapasztalattal rendelkező határon túli partnereinkkel közösen állítottuk össze a kirándulások programjait, ők segítik az utazások gördülékeny lebonyolítását. 
  • Meghirdetett útjaink igény szerint, rugalmasan változtathatóak.
  • Külhoni partnereink segítségével közreműködünk a külhoni magyar tannyelvű iskolákkal a kapcsolat kialakításában  és az együttműködés elősegítésében.
  • A  szervező pedagógusnak egyeztetett összegű projektvezetési díj, a kísérőtanároknak bruttó 15,000 Ft napidíj kerül elszámolásra.
  • A HAT-19-01 "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" pályázaton a 2019/2020-as tanévben hetedikes osztályok indulhatnak.