Kulturális körút a Délvidéken - A felejthetetlen élményekért

Kelebiai ménes, Újvidék, Belgrád, Székelykeve, Zimony, Szendrő, Galambóc, Zenta

A kirándulazosztaly.hu csapata, mint az osztálykirándulások specialistája kézzel fogható élményeket és tartalmas kikapcsolódást kínál show more

Dél-bánsági körzet (Szerbia)

Kulturális körút a Délvidéken

0

Kulturális körút a Délvidéken 

(4 nap, 3 éjszaka)

Szállás:

3 éj Székelykevén panzióban

Finanszírozás:

a pályázat az utazást, szállást, étkezést, belépődíjakat és 3 fő kísérőtanár munkadíját támogatja. Nem támogatja az idegenvezető díját és költségeit (általában 30.000 Ft/nap + szállás, étkezés). Ezt a költséget – ha igénylik – a csoportnak kell állnia.

Önrész:

0 Ft, minimum 38 fő esetén.  (nem budapesti indulás esetén egyeztetés szükséges)

3 fő kísérőtanár napidíja:

15.000 Ft/fő/nap

Projektvezető tiszteletdíja:

Ellenérték fejében, megbízási szerződés keretében a kijelölt pedagógussal

Szolgáltatásaink:

Ingyenes pályázatírást, programtervezést, utazásszervezést, tankerülettel, centrummal egyeztetéseket, pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését utazási irodánk teljes körűen végezi

Díjazásunk:

Pályázatírási, utazásszervezési munkadíjunkat a pályázatból gazdálkodjuk ki, az iskolának nincs fizetési kötelezettsége

PROGRAM LEÍRÁS

1. nap   Kelebia - Újvidék - Pétervárad - Székelykeve

Kora reggeli indulást követően látogatás a kelebiai ménesnél, majd városnézés Újvidéken. A városháza, neogótikus katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota megtekintése. Rövid megálló a péterváradi erődnél, teszünk egy rövid sétát a várban, és meglátogatjuk az óratornyot is. Szállás elfoglalása Székelykevén.

2. nap   Nándorfehárvár

A Székelykevei Általános Iskola meglátogatása, barátkozás a helyi gyermekekkel. Római katolikus templom (ahol a legdélibb Szent István ábrázolás található) megtekintése, rövid történelmi ismertető a városról. Bemutató a bukovinai székelyek múltjáról, jelenéről helyi turisztikai szakembertől. Látogatás Szerbia fővárosába, Belgrádba (Nándorfehárvárra), ahol a buszos városnézés során érintjük a főváros főbb látnivalókat, kiszállás a Szent Száva-templomnál, majd rövid kitérő Zimonyba (Hunyadi emlékhely). Ezután gyalogos városnézés következik. A nap csúcspontja a vár bejárása a Duna-Száva torkolatánál.  Szabadidő a központban.

3. nap   Szendrő - Galambóc - Kazán-szoros   

Látogatás jó állapotban lévő szendrői várban, ami Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt. Tovább haladva, rövid megállás Galambóc váránál, majd Donji Milanovacon keresztül a Kis-, és Nagy Kazán-szoros csodálatos tájában gyönyörködhetnek a diákok.

4. nap   Nagyerzsébetlak - Zenta - Szabadka   

A Császári-tó Délvidék egyik legszebb természetvédelmi területe. Növényzete több száz madárfajnak ad otthont. Az igazi látványosságot, az etnoházat egy egyórás hajózás teszi még inkább felejthetetlenné. Zentán a Tisza-part, illetve a csata emlékművének megtekintése után látogatás a városházán, ahol a tavaly megnyílt emlékkilátóban megelevenedik előttünk a híres zentai győzelem. Rövid séta Szabadkán: Reichl palota, Korzó, szecessziós városháza.
Hazaérkezés az esti órákban


Amiben segíteni tudunk:

  • Utazási irodánk teljes körűen végzi a program összeállítását, a pályázat ingyenes megírását, az utazás lebonyolítását és az utazást követő pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését.
  • Helyismerettel és évtizedes tapasztalattal rendelkező határon túli partnereinkkel közösen állítottuk össze a kirándulások programjait, ők segítik az utazások gördülékeny lebonyolítását. 
  • Meghirdetett útjaink igény szerint, rugalmasan változtathatóak.
  • Külhoni partnereink segítségével közreműködünk a külhoni magyar tannyelvű iskolákkal a kapcsolat kialakításában  és az együttműködés elősegítésében.
  • A  szervező pedagógusnak egyeztetett összegű projektvezetési díj, a kísérőtanároknak bruttó 15,000 Ft napidíj kerül elszámolásra.
  • A HAT-19-01 "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" pályázaton a 2019/2020-as tanévben hetedikes osztályok indulhatnak.