A Hunyadiak nyomában a Délvidéken - A felejthetetlen élményekért

Palicsi-tó, Reichl palota, Pétervárad, Újvidék, Zimony, Belgrád, Bácstopolya

A kirándulazosztaly.hu csapata, mint az osztálykirándulások specialistája kézzel fogható élményeket és tartalmas kikapcsolódást kínál show more

Észak-bácskai körzet (Szerbia)

A Hunyadiak nyomában a Délvidéken

0

A Hunyadiak nyomában Délvidéken

(4 nap, 3 éjszaka)

Szállás:

3 éj Székelykevén Panzióban

Finanszírozás:

a pályázat az utazást, szállást, étkezést, belépődíjakat és 3 fő kísérőtanár munkadíját támogatja. Nem támogatja az idegenvezető díját és költségeit (általában 30.000 Ft/nap + szállás, étkezés). Ezt a költséget – ha igénylik – a csoportnak kell állnia.

Önrész:

0 Ft, minimum 38 fő esetén.  (nem budapesti indulás esetén egyeztetés szükséges)

3 fő kísérőtanár napidíja:

15.000 Ft/fő/nap

Projektvezető tiszteletdíja:

Ellenérték fejében, megbízási szerződés keretében a kijelölt pedagógussal

Szolgáltatásaink:

Ingyenes pályázatírást, programtervezést, utazásszervezést, tankerülettel, centrummal egyeztetéseket, pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését utazási irodánk teljes körűen végezi

Díjazásunk:

Pályázatírási, utazásszervezési munkadíjunkat a pályázatból gazdálkodjuk ki, az iskolának nincs fizetési kötelezettsége

PROGRAM LEÍRÁS


1.nap   Palics - Szabadka - Pétervárad - Újvidék - Székelykeve

A kora délelőtti órákban megérkezünk Palicsra, ahol felfedezzük a város nevezetességeit. Először rövid sétát teszünk a Palicsi-tónál, majd megtekintjük a szecessziós fürdő épületeket. Eközben meghallgatunk egy előadást a Palicsi-tó természeti értékéről, vizének összetételéről. A tó környékén elsétálunk az Emlékkúthoz és a Zenepavilonhoz.  Ezután Szabadka felé vesszük az irányt, és meglátogatjuk a város nevezetességeit. Ismereteket gyűjtünk a szecessziós városházáról, a Reichl palotáról, a Zsinagógáról, a Népszínházról és a Ferences templomról.

Délután Péterváradra érkezünk, ahol megtekintjük az erődöt, és sétát teszünk a várban. A diákok drámajáték keretében előadják a szövetségkötést. A napot Újvidék megismerésével zárjuk, különös gondot fordítva a magyar vonatkozású emlékekre. Az újvidéki felfedező út főbb állomásai a Magyar Színház, a Városháza, a neogótikus katolikus templom és a püspöki palota lesznek. Székelykevén elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora és tábortűz vár minket, majd megírjuk az útinaplót.

2. nap   Zimony - Nándorfehárvár 

A nap első úticélja Zimony lesz, ahol felkeressük a Hunyadi emlékhelyet. Közösen megtekintjük a milleniumi tornyot, elénekeljük közösen a himnuszt, majd megkoszorúzzuk az emlékművet. Ezután Belgrád (Nándorfehérvár) felé vesszük az irányt. A vár a Duna-Száva torkolatánál és a Kalemegdán-park megtekintése, rendhagyó történelem óra, győztes csata menetének rekonstruálása. A rendhagyó történelemóra alatt megtekintjük Jaksics-tornyot, Ruzica és Szt. Petka-templomot, utána a Despota kapun át felmegyünk az Alsóvárosból a Felsővárosba. Megnézzük a Győztes szobrot, a nándorfehérvári csata emlékkövét, az Óratornyot, a Sztambulkaput és az utóbbi kettő közti árokban lévő szabadtéri fegyverkiállítást, hadtörténeti múzeumot.

Vacsora előtt ellátogatunk a székelykevei tájházba, a katolikus templomba, valamint megnézzük a székely kaput. Vacsora után közös éneklést és táncházat szervezünk a helyi magyarság képviselőivel, valamint meghallgatunk egy előadás a bukovinai székelyek múltjáról és jelenéről.

3. nap   Szendrő - Gálya - Versec - Deliblát

Reggel ellátogatunk a jó állapotban lévő szendrői várhoz, ami Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt. Jó idő esetén hajózunk egyet a Duna egyik holtágánál, Gályánál. Igazi Kusturica filmbe illő hangulat vár ránk. Rossz idő esetén városnézés Herczeg Ferenc városában, Versecen. Délután látogatás a delibláti homokpusztában.

4. nap   Elemér - Törökbecse - Mohol - Bácstopolya - Csantavér - Zenta

Délelőtt Kiss Ernő szülőfalujába, Elemérre utazunk. Ellátogatunk a családi kriptába, ahol megkoszorúzzuk a vértanú kriptáját, valamint egy interaktív történelemóra során felidézzük halálának és temetésének körülményeit. Utunk innen Moholra vezet, ahol egy rövid városfelfedező túra során meghallgatjuk, milyen kapcsolat fűzi Rózsa Sándort a településhez.

Innen Törökbecse felé vesszük az irányt, a Tisza-parton sétálva ellátogatunk a Hungária szoborhoz, és a településen született gróf Leiningen Westenburg Károlynak emléket állító szoborhoz is. Egy rendhagyó történelemóra keretein belül a diákok játékos formában gyűjtenek mélyebb ismereteket az Aradi vértanúkról

Ezt követően Bácstopolyára utazunk, és közös programokon veszünk részt a Nikola Tesla Ált. Iskola tanulóival. A látogatás alatt egy rendhagyó irodalomórán veszünk részt, valamint magyar nyelvű könyveket adományozunk az iskola könyvtárának. Ezután meglátogatjuk a település nevezetességeit, a tájházat, a kovács- és bognárműhelyt és a római katolikus templomot.

Délután először Csantavérre érkezünk, ahol megtekintjük a Páduai Szent Antal templomot. Utunk lezárásaként Zentán a csata emlékművét keressük fel. A rendhagyó történelemórán a csata történéseit dolgozzuk fel interaktív feladatokon keresztül. 

Hazaérkezés az esti órákban.

Amiben segíteni tudunk:

  • Utazási irodánk teljes körűen végzi a program összeállítását, a pályázat ingyenes megírását, az utazás lebonyolítását és az utazást követő pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését.
  • Helyismerettel és évtizedes tapasztalattal rendelkező határon túli partnereinkkel közösen állítottuk össze a kirándulások programjait, ők segítik az utazások gördülékeny lebonyolítását. 
  • Meghirdetett útjaink igény szerint, rugalmasan változtathatóak.
  • Külhoni partnereink segítségével közreműködünk a külhoni magyar tannyelvű iskolákkal a kapcsolat kialakításában  és az együttműködés elősegítésében.
  • A  szervező pedagógusnak egyeztetett összegű projektvezetési díj, a kísérőtanároknak bruttó 15,000 Ft napidíj kerül elszámolásra.
  • A HAT-19-01 "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" pályázaton a 2019/2020-as tanévben hetedikes osztályok indulhatnak.