Közlemény pedagógusoknak: ősztől 25 helyszín ingyenesen vasúttal

Közlemény pedagógusoknak: ősztől 25 helyszín ingyenesen vasúttal

Ez év júniusában  Pécsett, a Cella Septichora Látogatóközpont előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Hoppál Péter  kultúráért felelős államtitkár, hogy összesen 25 új világörökségi helyszínnel, nemzeti vagy történelmi emlékhellyel, és műemlékkel bővült azoknak az intézményeknek a köre, melyeket a szervezett iskolai diákcsoportok díjmentes vasúti utazással látogathatnak meg. 

Az országos múzeumok látogatásáról 1160/2002. (IX. 26.) Korm. Határozat módosításának célja az volt, hogy egyensúlyba kerüljön a budapesti és a vidéki-regionális helyszínek aránya, valamint ezek a helyszínek hozzájáruljanak az élményalapú és hatékony oktatáshoz, mert az ilyen ingerekben gazdag tárlatokat bemutató kulturális intézményekben sokkal mélyebben vésődik be a diákokba az elsajátítandó tudás, mint egy 45 perces tanóra keretén belül.

 

A fenti célok megvalósítása érdekében, a Vidékjáró Kft., mint Magyarország legnagyobb, pedagógusoknak szóló osztálykirándulási magazinját és egyedüli osztálykirándulási ajánlatokat tartalmazó honlapjának birtokosa,  az Emberi Erőforrás Minisztériumában, államtitkár úrnál  kezdeményezte, hogy a kormány határozat módosításának kihirdetése, és a végrehajtási rendelet megalkotása még idén ősszel létrejöjjön.

 

Amennyiben a határozat most kihirdetésre kerül, úgy a pedagógusok már az őszi osztálykirándulások helyszínei közé fel tudják venni ezen 25 új, vidéki helyszínt, különben ez csak a jövő évre csúszik.

 

 Köszönettel és üdvözlettel:

a Kirándul az osztály csapata

Comments

One thought on “Közlemény pedagógusoknak: ősztől 25 helyszín ingyenesen vasúttal”
Csendes Júlia szerint:

Nagyszerű kezdeményezés!

Comments are closed.