Kincskereső túrák

Kincskereső túrák

A kincskeresés kreatív módszer, amely inspirálóan tud hozzájárulni az ismeretszerzéshez akár a kirándulások alkalmával is. A pedagógusok, valamint a szabadidejüket töltő szülők, családok, baráti társaságok is bátran belevághatnak. Létezik olyan változat, amikor egy csapat a természetben vagy településen az előre elrejtett kincset GPS segítségével találhatja meg. Egyszerűbb módja a kincskeresésnek, ha a túraútvonalon, térkép és tematikus kérdések, feladványok megfejtése vezet el a kincshez, így némi helyismeretet, kultúrtörténeti ismereteket, természetismereti tudást adva a kirándulónak.

Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkájának köszönhetően ingyenesen letölthető térképekkel és rejtvényekkel bejárható Vác és a Börzsöny is. www.magosfa.hu/kincskereso

 

Vidám varázslatok Vác városában

Az Ösvény Vác városának kulturális és természeti szépségeit fűzi csokorba. Egy kiadós séta során megismerhető a Főtér, a tabán rejtett sikátorai, a diadalívhez, majd a Duna partján gyönyörködhet a kiránduló, háttérben a Magas Börzsöny panorámájában. A vadregényes ártéri területek mentén a kincsesláda titka feltárul rejtvényfejtés végére.

Az ösvény bejárásának hossza: bő három óra.

Váci kő-kereső kincskereső

 

Vác legszebb kőzetei mesélnek falakba, kapuívekbe, lábazatokba és kerékvetőkbe építve geológiai kincskereső ösvényen.

Börzsönyliget alig-látott titkai természeti csodákat tár
fel.

Az Ökológiai Intézet által kifejlesztett programok Miskolcot és környékét élvezetes módon ismertetik meg a résztvevőkkel. Rajzolt térkép és rímek által kódolt feladatok segítik a tájékozódást. Miskolcon jelenleg hat útvonal járható be kincskereső tematikával. A kézzel rajzolt térképek és a tájékozódást segítő versek szabadon letölthetők a www.hellomiskolc.hu honlapról.

Barátok útja (Miskolc – Diósgyőr)

Belvárosi korzó (Miskolc)

Királyok útján (Majális park, Királyasztal)

Lilla útja (Lillafüred)

Zöld tekergő (Miskolc)

További osztálykirándulási leheteőségek a környéken:

 

 Diósjenői Erdei Szabadidőpark

 Horpácsi Európa Pihenő Központ – HEPI

 

 Cserhát Erdei Iskola

 JEKA szálláshelyek – Ifjúsági táborok