Vojtina Bábszínház

Az 1975-ben együttesként induló Vojtina Bábszínház Arany minden sorát magáénak vallja, mert tiszta, őszinte szót, igaz tetteket, show more

Mon

08:00 AM - 05:00 PM

Tue

08:00 AM - 05:00 PM

Wed

08:00 AM - 05:00 PM

Thu

08:00 AM - 05:00 PM

Fri

08:00 AM - 05:00 PM

Sat

09:00 AM - 12:00 PM

Sun

08:00 AM - 12:00 PM

+36 52/418-160

13., Kálvin tér, Debrecen, Heves

Az 1975-ben együttesként induló Vojtina Bábszínház Arany minden sorát magáénak vallja, mert tiszta, őszinte szót, igaz tetteket, méltóságot sugároz, mert mértéket adott és ad mindenkor. 
Bábosokként szeretnénk a hozzánk betérőkben gondolatokat ébreszteni és érzéseket kelteni arról, hogy világra teremtődésünk, ember voltunk értékei kiapadhatatlanok; meséink, hagyományaink, egyetemes kultúránk formálnak minket; a játékon, a képzeleten keresztül eljuthatunk olyan magaslatokba is, amit remélni sem tudunk addig, amíg meg nem tapasztaljuk.
Fontosnak tartjuk, hogy a színpadunkon szép magyar beszéd szólaljon meg, hogy őrizzük nyelvünk tisztaságát. Hisszük, hogy morális válsággal küzdő világunkban olyan örök emberi, erkölcsi értékeket szükséges közvetítenünk közönségünk felé, amelyek segítik őket eligazodni a világban.

MIÉRT PELIKÁNMADÁR A VOJTINA BÁBSZÍNHÁZ JELKÉPE?

„A pelikánmadár többdimenziós szimbólum. Az arany-, a zsoltáréneklő-, a gyémántszavú- és a Kék Madár alakmásaként a csendes, nem látványos szeretet és a boldogság jelképe. Ugyanakkor a pelikán az ősi időjelző rendszerekben, az úgynevezett keleti állatövben a nyári napfordulót jelző állat. Fényben ekkor leggazdagabb a természet, s a fénynek erkölcsileg minősített a szerepe. Amikor a legtöbb van belőle, legtöbb van a jóságból, a szeretetből, az ingyen kegyelemből…” mondja Pap Gábor művészettörténész. Ezért választotta társulatunk emblémájául éppen a kicsinyeit saját vérével tápláló pelikánt.

A Vojtina Bábszínház osztálykirándulási ajánlata

0

send us a message

    Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni