Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház - minden igényt kiszolgáló színház

A kőfejtő hatalmas üregeit, alagútjait szabadon fel lehet fedezni, néhol lépcsőznünk is kell, a kitartóbbaknak pedig mindenképp érdemes felmászni a kőfejtő peremére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre, a Fertő-tóra. Itt találunk egy fémplasztikát is, amely a legendás 1989-es Páneurópai Piknik emlékére készült.

Kaland és kultúra!
 
A 2001 óta az UNESCO világörökség részeként számon tartott Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház egészen show more

Mon

10:00 AM - 06:00 PM

Tue

10:00 AM - 06:00 PM

Wed

10:00 AM - 06:00 PM

Thu

10:00 AM - 06:00 PM

Fri

10:00 AM - 06:00 PM

Sat

10:00 AM - 06:00 PM

Sun

10:00 AM - 06:00 PM

Kaland és kultúra!

 

A 2001 óta az UNESCO világörökség részeként számon tartott Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház egészen különleges együttese a természeti, civilizációs és kulturális értékeknek. Ezt a Sopronhoz közeli területet bejárva évmilliókat utazhatunk az időben, élethű rekonstrukciók kápráztatnak el bennünket az ember előtti világ csodalényeivel, s megismerhetjük a mai táj természeti arculatát, benne az emberi civilizáció kézjegyével.

 

 „SZIKLAI BENGE” TANÖSVÉNY   

A tanösvény elsősorban a fertőrákosi kőfejtő, másodsorban a Fertő melléki dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be.

 

TÉMAPARK

A 15 millió évvel ezelőtti miocén őstenger világában életnagyságú ősbálna, ősdelfin és őscápa úszik felettünk. A túra során a kőfejtés különleges eljárásait, eszközeit is megismerhetjük.

 

Előzetes bejelentkezés alapján csoportok részére a jegy ára tartalmaz egy kb. 1,5 órás idegenvezetést is. Ezen az ún. „Barlangoló” programon a csoport nemcsak a Témaparkot és a „Sziklai benge” Tanösvényt járja be, hanem a Barlangszínház – látogatók számára egyébként nem nyilvános – részeit is. Az élményt egy barlangszínházi előadás teheti teljessé: előzetes egyeztetéssel a Lúdas Matyi című előadást nézhetik meg a diákok az egyedülálló környezetben.

 

Sopron és a Fertő-táj rendkívül kedvelt kiránduló helye mind a magyar, mind a határon túli magyar, valamint a környező országok diákságának. Sopronból akár kisvonattal is eljuthatunk Fertőrákosra. Útközben érdemes kitérőt tenni és bejárni a Páneurópai Piknik helyszínét, majd útunkat folytatva megismerkedhetünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park növény és állatvilágával, de programba iktathatjuk a nagycenki és a fertődi kastélyt is.

 

A belépőjegy ára diákok részére 1.200,- Ft/fő, 20 fő feletti diákcsoportok esetén 1.000,- Ft/fő.

 

További információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található. Csoportok bejelentkezése a kofejtoinfo@prokultura.hu e-mail címen tehető.

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 1.

Telefon: 99 / 530-400, 99 / 530-404

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház osztálykirándulási ajánlat

0

send us a message

    Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni