Diósjenői Erdei Szabadidőpark - Túrázók bázisa és Tudástár a Börzsöny lábánál

Diósjenő a börzsönyben, a fővárostól alig egy órás autózással, de vonattal és autóbusszal is könnyen megközelíthető. A Börzsöny keleti bejáratát vigyázó erdőgondnoki épület és környezete megújul és az egykoron csak erdészek, vadászok, erdei munkások által használt „elvarázsolt kastélyt” és parkját a nagyközönség előtt megnyitjuk. Az itt kialakításra került Erdei Szabadidőpark terveink szerint a túrázók kedvenc kiinduló bázisává válik.

A szabadidőparkban ismertető táblákkal tarkított sétaút van, alig 1 órás sétával teljesíthető. Az útvonalat az idősebbek kedvéért show more

A szabadidőparkban ismertető táblákkal tarkított sétaút van, alig 1 órás sétával teljesíthető. Az útvonalat az idősebbek kedvéért padokkal, a fiatalabbak kedvéért játszóterekkel, erdei sportpályákkal, állatsimogatóval, minigolf pályával tettük színesebbé. Aki nagyobb túrára kedvet kap az a park bejáratától induló Erdőtörténeti tanösvény rövidebb vagy hosszabb útvonalán is tehet egy kört. A központ területén, rendezvények helyszíneként egy nyitott épület is helyett kapott, a szervezett csoportok kiszolgálására. A piknikezni vágyók számára szabadtéri tűzrakó helyeket alakítottunk ki a parkban. A látogatók kényelmét a fogadó épületben információs pult, kávézó, ajándékbolt és mosdók szolgálják. A szabadidőpark ideális rendezvény helyszín is egyben. Szervezett tematikus (gombász, gyógynövényes, vadmegfigyelő, stb.) túrák mellett a jeles napokra (Madarak és Fák Napja, Föld Napja, Erdők Hete, Diófesztivál, Börzsöny Hegyi Félmaraton és Családi Sportnap) szervezett nagyrendezvények is a látogatók vonzását szolgálják. A mozgássérülteket szolgáló eszközök megépítése pedig teljessé teszi azt a törekvést, hogy a természetet, a természet közelében azoknak is megmutassuk, akik korlátaik miatt az ilyesmitől eddig el voltak zárva.

A Diósjenői Erdei Szabadidőpark osztálykirándulási ajnálata

0

send us a message

    Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni