Várhegy és Víziváros nemzeti emlékhely - Kalandos múzeumi foglalkozások az esztergomi Várban

Az esztergomi Várhegy és Víziváros Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma

A Vár és a város négy nagyobb korszakát feldolgozó interaktív és játékos programjainkon  lehetőség nyílik felölteni a hajdan élt show more

Mon

Egész nap zárva

Tue

10:00 AM - 04:00 PM

Wed

10:00 AM - 04:00 PM

Thu

10:00 AM - 04:00 PM

Fri

10:00 AM - 04:00 PM

Sat

10:00 AM - 04:00 PM

Sun

10:00 AM - 04:00 PM

+36 70 503 9664

1., Szent István tér, Esztergom, Komárom-Esztergom

A Vár és a város négy nagyobb korszakát feldolgozó interaktív és játékos programjainkon  lehetőség nyílik felölteni a hajdan élt emberek öltözékeit és fegyvereit, vagy akár lovagi tornán próbálhatják ki magukat a kis apródok. Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon bebarangoljuk az egész Várat, ellátogatunk az egykor itt élt királyok és királynők lakrészeibe, Királyi Kápolnájába. A Fehér Torony legmagasabb pontjáról szétnézünk a vidéken és megismerkedünk a középkori Esztergom történetével.

 

Esztergom városa nagy történelmi események színhelye volt 1000 éve. A Duna fölé magasodó Várhegy tanúja volt első uralkodónk, Szent István király születésének, házasságkötésének és koronázásának. Itt született meg a magyar állam és egyház, és évszázadokon keresztül a Magyar Királyság központja volt. A mai is álló vár legkorábbi termeit III. Béla idején, a XII. században kezdték építeni.

A látogatók megtekinthetik a nemrég újra megnyitott Királyi Kápolnát, mely hazánk első épített gótikus emléke. A Fehér Torony kilátójából pedig csodás panoráma fogadja a vendégeket. A látogatók a kiállítások során betekintést nyerhetnek a korabeli emberek mindennapjaiba a vár izzasztókamrájában, konyhájában és ciszternás termében. Ami pedig egy várban elmaradhatatlan… a várbörtön és az impozáns méretű Lovagterem. A vár állandó kiállításában régészeti feltárások során előkerült leletek találhatók a római kortól egészen a török korig: fegyverek, hétköznapi használati tárgyak, edények és díszes kőfaragványok várják a látványra éhes szemeket.

A szórakoztató és érdekfeszítő tárlatvezetések kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújtanak. A csoportok a tárlatvezetők kíséretében elmélyülhetnek a Vár történetében, rengeteg érdekességet tudhatnak meg a Vár építéstörténetéről és az egykor itt dúló háborúkról, a hajdan itt élt emberek életéről és szokásairól.

Kalandos múzeumpedagógiai foglalkozások dolgozzák fel interaktív és játékos formában a Vár négy nagyobb korszakát. A foglalkozások során a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy az adott korban élt emberek öltözékeit magukra öltsék, kézbe vegyék fegyvereiket, vagy akár apródképzőn próbálják ki magukat. A foglalkozások játékos formában segítenek elmélyíteni és kiegészíteni az iskolában tanultakat. A pedagógusokkal való előzetes egyeztetés után, az adott korszakon belül, a csoport igényeihez, életkorához igazodva tervezik meg a múzeumpedagógusok az egyes foglalkozásokat, ezáltal is illeszkedve az iskolai tananyaghoz.

A Várhegyen nemcsak a Vármúzeum várja az ide érkező látogatókat, diákokat, hanem a méltán híres Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, a Bazilika is. A Vízivárosban több múzeum is várja a vendégeket: a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeuma, a Keresztény Múzeum és az Esztergomi Dzsámi. A Várhegyet és Vízivárost elhagyva, a belvárosban a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, a Duna Múzeum várja érdekes kiállításaival látogatóit, a hegyoldalban pedig Esztergom gyöngyszeme, a Magyar Nemzeti Múzeum Babits Mihály Emlékháza.

Az esztergomi Várhegy és Víziváros ajánlata

BELÉPŐJEGY ÁRAK A MÚZEUM ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSAIRA 2018-ban   Teljes jegyár: 1.600 Ft/fő     Kedvezményes* jegyár: 800 Ft/fő     * Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére     90 PERCES MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK DÍJA (2018-ban)   1.350 Ft/fő a diákok részére (mely ár tartalmazza a kedvezményes belépőjegyet + a foglalkozás díját is), a kísérő pedagógusoknak csoportonként 4 főig ingyenes.     TÁRLATVEZETÉSI DÍJAK Magyar nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak:            5.000 Ft / csoport Idegen nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak:              8.000 Ft / csoport   Magyar nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak:           8.000 Ft / csoport Idegen nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak:           12.000 Ft / csoport   A tárlatvezetési díjon felül a belépőjegyek megváltására kérjük tárlatvezetésen részt vevő kedves vendégeinket!   A kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!   Nagyobb létszámú csoport tárlatvezetési igénye esetén – a Királyi Palotában található kisebb méretű termek befogadóképessége miatt – a csoport megbontása szükséges.

0
expand offer

Az esztergomi Várhegy és Víziváros osztálykirándulási ajánlata

0

send us a message

    Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni

    Nincs még kép feltöltve