Zsolnay Kulturális Negyed - Pécs a kultúra városa

Pécs mediterrán hangulatú város, 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város látnivalói közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed, benne a Zsolnay-örökséget bemutató kiállítások, a több mint 600 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora címet viseli, a legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín Kiállítás vonultatja fel, mintegy 1200 darabot. Ezt egészíti ki a Család- és Gyártörténeti Kiállítás. A díszkerámia gyártás mai munkájába a Látványmanufaktúra enged bepillantást.

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, show more

Mon

09:00 AM - 06:00 PM

Tue

09:00 AM - 06:00 PM

Wed

09:00 AM - 06:00 PM

Thu

09:00 AM - 06:00 PM

Fri

09:00 AM - 06:00 PM

Sat

09:00 AM - 06:00 PM

Sun

09:00 AM - 06:00 PM

+36 72 500 350

16, Zsolnay Vilmos utca, Pécs, Baranya, Basamalom út 2.

http://www.zsolnaynegyed.hu

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat.
A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről. A Zsolnay Kulturális Negyedhez közeli dombon eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát.
A múlt megőrzése mellett a jelen bemutatása és a kortárs művészet is nagy szerepet kap, ezt szolgálja az m21 Galéria és a népszerű E78 koncertterem, ahol könnyűzenei és színházi előadásokon szórakozhatnak az érdeklődők. A látogatók a Kézműves Boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak. A gyerekeknek is sok-sok érdekességet kínál a Negyed: szabadtéri játszóterek, a Labor – Interaktív Varázstér, a Planetárium, a Varázsóra (látványos fizikai kísérletek), a Bóbita Bábszínház, a Kerámia Festöde és a Herkules Műhely foglalkozásai várják a fiatalokat.
A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed nemcsak a művészet, hanem a természettudományok méltó otthona is. A csillagászat, a földrajz, a fizika és a kémia izgalmas oldalát fedezhetik fel látogatóink, ráadásul kedvezményesen! 2 helyszín látogatása esetén 10%, 3 helyszín látogatása esetén 20% kedvezmény jár a jegyárból! Érvényes az alábbi programok együttes látogatása esetén:
•Planetárium
•Varázsóra
•Labor – Interaktív varázstér
Óvodás és iskolás csoportoknak, osztálykirándulásra kedvezményes ajánlatok közül lehet választani.

This Helyszín has no Offer to display.

send us a message

Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni
Create your rate

Nincs még értékelés