Cella Septicora - Pécs a kultúra városa

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. A múlt megőrzése mellett a jelen bemutatása és a kortárs művészet is nagy szerepet kap. A gyerekeknek is sok-sok érdekességet kínál a Negyed. A látogatók a Kézműves Boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak.

BEMUTATKOZÁS Magyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú show more

Tue

10:00 AM - 06:00 PM

Wed

10:00 AM - 06:00 PM

Thu

10:00 AM - 06:00 PM

Fri

10:00 AM - 06:00 PM

Sat

10:00 AM - 06:00 PM

Sun

10:00 AM - 06:00 PM

+36 72 224 755

37., Zsolnay Vilmos út, Pécs, Baranya

http://www.zsokkft.hu%20

This Business has no Posts Yet

BEMUTATKOZÁS
Magyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről.

A Zsolnay Negyedben találhatók a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások. Amerikából tért haza dr. Gyugyi László gyűjteménye, egy kétmilliárd forintra becsült, több mint 600 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora címet viseli. A legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín Kiállítás vonultatja fel, mintegy 1200 darabot. E kettőt egészíti ki a Család- és Gyártörténeti Kiállítás. A díszkerámia gyártás mai munkájába a Látványmanufaktúra enged bepillantást. A Zsolnay Kulturális Negyedhez közeli dombon eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát.

A múlt megőrzése mellett a jelen bemutatása és a kortárs művészet is nagy szerepet kap, ezt szolgálja az m21 Galéria és a népszerű E78 koncertterem, ahol könnyűzenei és színházi előadásokon szórakozhatnak az érdeklődők. A látogatók a Kézműves Boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak. A gyerekeknek is sok-sok érdekességet kínál a Negyed: szabadtéri játszóterek, a Labor – Interaktív Varázstér, a Planetárium, a Varázsóra (látványos fizikai kísérletek), a Bóbita Bábszínház, a Kerámia Festöde és a Herkules Műhely foglalkozásai várják a fiatalokat.

OSZTÁLYKIRÁNDULÓKNAK
Óvodás és iskolás csoportoknak szóló kedvezményes ajánlataink:

Természettudományos kaland kedvezmények:

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed nemcsak a művészet, hanem a természettudományok méltó otthona is. A csillagászat, a földrajz, a fizika és a kémia izgalmas oldalát fedezhetik fel látogatóink, ráadásul kedvezményesen! 2 helyszín látogatása esetén 10%, 3 helyszín látogatása esetén 20% kedvezmény jár a jegyárból!

Érvényes az alábbi programok együttes látogatása esetén:

A 3 programra érvényes belépő diákoknak: 1.520 Ft / fő

Egyedi programcsomag:

Természetesen a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóiból igény szerint összeállítható egyedi programkínálat is. Segítségért, ajánlatkérésért forduljon kollégánkhoz a latogato@zsn.hu e-mail címen!
Felelős kiadó:
Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

This Helyszín has no Offer to display.

send us a message

Kérjük adja meg a kirándulása tervezett adatait, hogy ajánlatot tudjunk küldeni
Nincs még kép feltöltve

Create your rate

Nincs még értékelés