Történelmi barangolás Kárpátalján - A felejthetetlen élményekért

Visk, Munkács, Szolyva, Vereckei-hágó, Beregszász, Huszt

Cégünk, a Vidékjáró Kft. kiemelt célja a vidéki Magyarország, valamint a határon túli természeti értékek és kulturális örökségek show more

Szolyvai járás (Ukrajna)

Történelmi barangolás Kárpátalján

0

Történelmi barangolások Kárpátalján

(4 nap, 3 éjszaka)

Szállás:

3 éj panzióban

Finanszírozás:

a tavalyi pályázat az utazást, szállást, étkezést, belépődíjakat, a kísérőtanárok napidíját és az idegenvezető díját támogatta. Az új pályázati kiírás még nem jelent meg, ezért az elszámolható költségek köre és mértéke még nem ismert.

Önrész:

A pályázati kiírás ismeretében tudjuk majd megmondani

3 fő kísérőtanár napidíja:

eddig 15.000 Ft/fő/nap volt, várhatóan nem változik

Projektvezető tiszteletdíja:

Ellenérték fejében, megbízási szerződés keretében a kijelölt pedagógussal

Szolgáltatásaink:

Ingyenes pályázatírást, programtervezést, utazásszervezést, tankerülettel, centrummal egyeztetéseket, pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését utazási irodánk teljes körűen végezi

Díjazásunk:

Pályázatírási, utazásszervezési munkadíjunkat a pályázatból gazdálkodjuk ki, az iskolának nincs fizetési kötelezettsége

PROGRAM LEÍRÁS

1. nap   Csetfalva – Nagyszőlős – Visk

Kora reggeli indulást követően meglátogatjuk Csetfalván a református templomot. Csodálatosan szép a templom belső tere, szép, népies, festett kazettás mennyezet párját ritkítja a környéken. Ezután Nagyszőlősre utazunk, ahol megismerkedünk a város nevezetességeivel.  A délutáni órákban megérkezünk Viskre. A szállás elfoglalása után megismerkedünk Viskkel és környékével majd ellátogatunk a Viski Erődített Református Templomhoz

2. nap    Munkács – Beregvár  Vereckei-hágó

Délelőtt ellátogatunk a Munkácsi várhoz. A vár nagy jelentőséggel bírt a Habsburg-ellenes mozgalmak korában. Zrínyi Ilona vezetése alatt a hősiesen ellenálló várőrség utolsóként kapitulált a Rákóczi-szabadságharc idején. Rendhagyó történelem óra keretében megismerkedünk a vár történetével és történelmi jelentőségével. A Latorca völgyében álló beregvári Schönborn-kastély Kárpátalja legszebb műemlékei közzé tartozik. A kastély 50 hektáros parkja Kárpátalja legnagyobb tájépítészeti együttese. A Kárpátokban őshonos növényzet között egzotikus fák, bokrok szebbnél szebb példányai találhatók.

A nap zárásaként ellátogatunk a Vereckei-hágóhoz, ahol interaktív történelem órát tartunk.

3. nap  Técső – Tatár-hágó – Rahó

Reggel a Tatár-hágó felé vesszük az irányt. A helyszín fontos szerepet játszott az I. és a II. világháború idején. A diákok rendhagyó történelem óra keretében idézik fel az itt történt eseményeket. A Tatár-hágóhoz vezető úton megállunk Técsőn, ahol megismerkedünk a város nevezetességeivel és történelmével. Délután a Fehér- és Fekete-Tisza összefolyásánál interaktív földrajz órát tartunk, miközben a táj szépségében gyönyörködünk.

4. nap   Huszt – Iza – Beregszász

Hazautazás közben megtekintjük a huszti várromot és kielemezzük történelmi, irodalmi fontosságát.  Igény szerinti piacolás Huszton vagy szuvenír vásárlás Izán. Kárpátaljai kirándulásunk utolsó állomásaként megtekintjük Beregszász nevezetességeit. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Amiben segíteni tudunk:

  • Utazási irodánk teljes körűen végzi a program összeállítását, a pályázat ingyenes megírását, az utazás lebonyolítását és az utazást követő pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítését.
  • Helyismerettel és évtizedes tapasztalattal rendelkező határon túli partnereinkkel közösen állítottuk össze a kirándulások programjait, ők segítik az utazások gördülékeny lebonyolítását. 
  • Meghirdetett útjaink igény szerint, rugalmasan változtathatóak.
  • Külhoni partnereink segítségével közreműködünk a külhoni magyar tannyelvű iskolákkal a kapcsolat kialakításában  és az együttműködés elősegítésében.
  • A  szervező pedagógusnak egyeztetett összegű projektvezetési díj, a kísérőtanároknak bruttó 15,000 Ft napidíj kerül elszámolásra.
  • A HAT-19-01 “Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” pályázaton a 2019/2020-as tanévben hetedikes osztályok indulhatnak.